Tu cum bei șampania? La 6 sau la 9L?

sampanie1
Link-uri sponsorizate

Toată lumea vorbește despre cluburi de fițe și despre recorduri. Netul vuiește, televiziunile alocă dezbateri consistente bârfelor legate de notele de plată de la Loft, iar ziarele de cancan anunță un nou record – în seara asta, cineva va consuma o șampanie de 9L.

Brusc, Armand de Brignac a devenit un nume cunoscut de toți românii, indiferent că stau pe Nordului sau la Vaslui. Este un fel de Hagi al șampaniilor.

Ce se ascundele în spatele acestor dezbateri interminabile? Reclamă – pentru cluburi și sete de senzațional – pentru media.
Să fim serioși, note de plată astronomice (uneori de sute de mii de euro) sunt înregistrate în toate marile cluburi de fițe de pe planetă. De ce nu ar fi la fel și în România?

Câtă vreme există oameni cu bani, fie ei și străini, de ce nu?

Toată lumea are de câștigat – clubul își consolidează poziția de lider pe piața fițelor (vezi LOFT-ul de la mare), iar ‘cheltuitorul’ apare în ziar ca fiind șmecher – deși nu știu ce mare șmecherie o fi și asta.

Oricum o dai, marketingul funcționează de minune, iar media mușcă fără să stea prea mult pe gânduri.

La nici câteva zile de la party-ul de 1 Mai de la Loft, cineva vrea să bată recordul de șampanie. Cică diseară – atenție!!! – la redeschiderea clubului Nuba, un nene va da cep unei sticle de șampanie de 9L – care costă vreo 45.000 de euro (echivalentul unui apartament de 2 camere).

Vă dați seama câtă consternare?

Din nou vorbim despre o relație win to win. Cei de la Nuba intră pe turnanta cluburilor de fițe, profitând de absența Bamboo-ului, iar ‘cheltuitorul’ apare în ziare ca fiind șmecher. În plus, presa are din nou cărniță.

Trecând peste setea românului de a citi știri despre indivizi cu bani mulți, o sete izvorâtă din lipsă, aș vrea să merg puțin la fondul problemei. Acum câteva seri, am discutat despre asta cu Codin Maticiuc. Nici el nu înțelegea de ce trebuie să spargi atâția bani pe băutură la o asemenea petrecere. ‘Mi-aș dori să vorbesc cu omul ăla, să văd care sunt motivele lui. Crede-mă, de la 10.000 de euro în sus, clubul nu mai are ce să-ți facă’, mi-a spus Codin. Și el știe bine ce înseamnă zona de fițe.

Sincer, îi dau dreptate. Nici eu nu aș arunca atâția bani aiurea. Mai degrabă m-aș duce într-o stațiune de lux și aș ‘închiria’ un super-model Victoria’s Secret. Chiar dacă costă simțitor mai mult, poți spune că ăla este un fel de afișaj.

Să nu mă înțelegeți greșit, nu este genul de afișaj care m-ar prinde în vreun fel, însă să stai la Mamaia, indiferent de club și să te bucuri când ospătarii îți cară la masă o sticlă de șampanie ca pe mort – pe muzica Champions League, jur că nu mi se pare vreo șmecherie.

Dar na, zic și eu. Cine știe ce o fi avut omul ăla în cap?

Da, la Loft merg oameni cu bani, asta se știe. Sunt unii care sparg 10.000 la mese, alții sparg 2500, alții beau doar Tarla toată seara. Toți în același loc. Numai că de la o notă de 45.000 de euro se creează impresia că toți cei care sunt prezenți acolo aruncă cu banii.

Or și aici trebuie să fim de acord că există o doză puternică de absurd.

Eu chiar mă bucur că există și astfel de locuri. Este cât se poate de normal să existe. Și este o chestiune de opțiune personală dacă vrei sau nu să mergi acolo.

Restul e cancan sau meltenism… după posibilități.

Foto Credit: cancan.ro/

Link-uri sponsorizate

Comments