Cătălin Scărlătescu: Burgerul este o alternativă la shaorma

euscarlatescu2
Link-uri sponsorizate

Este chef, îl vezi tot timpul la tv, gătește într-un mare fel și întotdeauna e o plăcere să stai cu el la un pahar… fie și de vorbă :)

Cătălin Scărlătescu este, fără îndoială, un interlocutor excelent.
L-am întâlnit în Centrul Vechi, la Burger și Scoici, după ce nu ne mai văzusem de aproape un an și nu am putut să nu stau puțin de vorbă cu el despre trendurile culinare actuale.

Sigur, nu ne-am dus în zona sofisticată, preferând să rămânem la ceea ce se consumă la nivel de masă. Iar burgerul este un astfel de preparat.

Care este treaba cu burgerul ăsta de îl găsim peste tot?
Cătălin Scărlătescu: Burgerul a apărut în România dintr-un moft. Mă bucur că există băieți care fac bine burgeri în țară, pentru că din cauza lor avem alternativă la shaorma. După ce am analizat mai bine lucrurile, mi-am dat seama că burgerul se aseamănă cu shaorma până la un punct.

Numai că burgerul nu este chiar fast food, în sensul că este fast pentru că se face repede, însă dacă îți pun în el ingrediente de calitate, atunci nu poți să spui că este fast-food. Din acest punct de vedere, cei care au succes cu burgerii, sigur folosesc ingrediente de calitate.

Ascultă la mine, burgerul o să ajungă ca micul în România. Toată lumea spune că cei mai buni mici sunt într-un anumit loc. E o vrăjeală. Cei mai buni mici sunt ăia care-ți plac. Așa și cu burgerul. Trecând peste ingrediente, cel mai mult contează să-ți placă. Ai idee cât i-a luat pizzei să între în România?

Nu!
Cătălin Scărlătescu: 18 ani! Și aici mă refer la pizza aia comestibilă, la pizza pe care poți să o mănânci oriunde în țară. Vara asta voi încerca să reinventez pizza în România…

Cum așa?
Cătălin Scărlătescu: Te invit la vară, la Mamaia, să mănânci o pizza și dacă nu o să scoți pălăria… Eu am scos-o, de mai multe ori. E cu totul altceva. Am văzut asta când am fost la Napoli și m-am întâlnit cu președintele pizzarilor din Napoli. Omul ăla m-a dus să-mi arate cum se face pizza adevărată, cum se ține grâul, care este elesticitatea compoziției de cocă etc… Am văzut o cocă de 38 de ani, îți dai seama?

Ce fac ei acolo nu seamănă deloc cu ceea ce știm noi că e pizza. Iar vara asta voi încerca să îi învăț pe oameni care este noul trend în pizza. O să vadă și românii că pizza nu e aia încărcată ca un cozonac. O să fie bine, o să vezi.

Nu știu ce spuneți voi, dar eu abia aștept să văd care e treaba cu pizza aia. Până atunci, încercați burgerii. Parcă sunt mai buni ca shaorma, nu credeți?

 

Link-uri sponsorizate

Comments