Grab them by the pussy – sloganul familiei tradiţionale

america
Link-uri sponsorizate

42% dintre elevii românii nu înțeleg textul citit și nu sunt capabil să efectueze operații matematice elementare. Este o veste cât se poate de îngrijorătoare venită din partea omului aflat în fruntea Ministerului Educației.

Ce înseamnă asta? Că aproape jumătate dintre tineri suferă de analfabetism funcțional.

Dublu față de media Uniunii Europene. Wow!
Mergând mai departe, mi-e teamă că nu putem rămâne doar la puștii de 15 ani. Drept urmare, cred că ar fi corect să ne uităm și la părinții lor.

Aveți impresia că acolo lucrurile stau altfel?

Eu cred că nu! De fapt, vă rog să-mi iertați eroarea, sunt convins că nu!

De ce spun asta? Pentru că văd ce se întâmplă în jur!

Foarte mulți oameni, revoltător de mulți, suferă de acest tip de analfabetism.

Lăsați numărul mare de diplome, lăsați așa zișii intelectuali corporate. Aici vorbim despre oameni care, deși știu să citească, nu înțeleg ceea ce citesc.

Pe mine chiar nu mă miră. Serios. Prin natura meseriei (pasiunii) mele interacționez zilnic cu zeci de oameni… și văd! Văd cruntul adevăr – domnul ministru are dreptate!

Ăsta este efectul devastator al unui sistem de educație bazat pe memorare. Asta scoate acest tip de sistem – oameni incapabili să gândească! Ei doar rețin!

Aveți idee câți oameni folosesc termeni pe care nu îi cunosc? Să vă dau un exemplu – de câte ori auziți într-o săptămână următoarea formulare: ‘ăla e un frustrat’?

Sunteți siguri că emitenții cunosc cu adevărat ce înseamnă să fii frustrat? Fac pariu că nu!

Ei bine, pe fondul acestui procent imens de analfabetism funcțional, ce cuprinde aproape jumătate dintre tinerii în vârstă de 15 ani – la părinți aș îndrăzni să urc spre 60% – discursurile populiste, discursurile extremiste, homofobe, cu tentă misogină, au un teren numai bun pentru a se desfășura în voie.

Ce pretenții poți avea de la niște oameni care nu înțeleg ceea ce citesc? Pe ăștia îi manipulezi din 3 fraze!

Cum? Simplu: apelezi la cârlige care stârnesc în ei emoții puternice – popor, neam, amenințare, biserică, Dumnezeu, familie, copii etc…

Fix asta fac toate Coalitiile astea care militează pentru ceva. Apelează la aceste cârlige emoționale! Aveți senzația că genul lor de discurs ar prinde la oameni ca mine? Nope! De asta nici măcar nu se chinuie să găsească mesaje interesante, idei demne de dezbateri spumoase (nu că ar fi în stare să ducă asemenea dezbateri). Câtă vreme au la-ndemână o plajă de manevră situată între 42 și 60%, oamenii care gândesc nu contează! Sunt minoritari!

Asta este direcția de gândire a acestor organizații – ele funcționează pe dictatura majorității, pe impunere cu forța.

Pe cei de la Coaliția pentru Familie – mă rog, pe câțiva dintre ei – i-am văzut ieri. M-am înfiorat să văd oameni tineri care au sistemul de gândire înghețat undeva în Evul Mediu.

Vă mai miră faptul că această coaliție a salutat instalarea lui Trump la Casa Albă?

Pe mine nu!

Ce mai contează că omul se ghidează după sloganul – apucă-le de pi**ă? Pe femei, evident…

Nu mai contează că este un misogin pur sânge. El apără familia tradițională… de la umbra celei de-a treia neveste :)

Ceea ce a anunțat ministrul este trist, cât se poate de trist. Vorbim despre oameni incapabili să gândească, vorbim despre oițe ușor manipulabile, despre oameni pe care îi trăiește instinctul. Iar ăștia sunt periculoși, mai ales când se adună în grupuri mari.

De asta se întâmplă ce se întâmplă la nivel politic de 26 de ani. Fix de asta! Pentru că de fiecare dată, la fiecare ciclu electoral, cei care au fost vizați au fost exact acești analfabeti din punct de vedere funcțional. Sunt mulți și atunci când reușești să-i aduni lângă tine… poți face diferența.

Degeaba există rezultate la olimpiadele internaționale. Alea sunt doar minciunele, iluzii sau cum vreți să le spuneți. Realitatea este urâtă de tot – chiar traversăm vremuri în care noaptea minții este adâncă rău de tot. Este ca un hău ce parcă se adâncește de la an la an.

Soluții? Habar nu am dacă pot exista. Oricum nu cred că există un interes real în acest sens.

Bine măcar că avem legi. Altfel, fac pariu că am avea străzile pline de ruguri aprinse.

Foto Credit: telegraph.co.uk/

Link-uri sponsorizate

Comments