‘Este greșit să mergem pe calea fanatismului religios’

fanatism1
Link-uri sponsorizate

Președintele României le-a dat cu flit fanaticilor religioși!

Le-a dat un semnal corect, un semnal demn de un președinte de țară, un semnal care îndeamnă la calm, toleranță și înțelegere.

Da, sunt de acord cu Klaus Iohannis, chiar este greșit să mergem pe calea fanatismului religios. Trăim în 2016, nu în Evul Mediu.
Trăim într-o eră a libertății de exprimare, într-o eră a acceptării, într-o eră în care oamenii ar trebui să înțeleagă un lucru fundamental – nu ai cum să condamni sau să încerci să interzici ceea ce nu înțelegi! Nu mai merg lucrurile astea! Societatea a evoluat!

Societatea se dezvoltă constant și nu spre haos, așa cum ar tinde unii să creadă sau spre violență, așa cum iar ar crede unii, în mod eronat; ci spre acceptare, înțelegere și toleranță.

Am mai scris-o și o repet – eu aș elimina cuvântul toleranță! Este un termen care are limite.

L-aș elimina complet și l-aș înlocui cu acceptare.

Demersul Coaliției pentru familie, prin care s-a solicitat urgentarea procedurilor parlamentare pentru revizuirea Constituției privind introducerea precizării că familia se formează doar între un bărbat și o femeie, mi se pare absurd.

Unde este biblicul – “iubește-ți aproapele ca pe tine însuți?”

Nu am citit pe undeva să scrie: iubește-ți aproapele doar dacă e hetero!

Unde este iubirea de oameni?

În ură?

Nu vi se pare că oamenii ăștia încalcă tocmai ceea ce sprijină, prin neînțelegere, prin neacceptare, prin rigiditate și intoleranță?

Nu vi se pare că frica lor – ca nu cumva să vină homosexualii să le distrugă familiile – este aberantă?

Repet, familia tradițională moare din interior! Moare de bătrânețe! Din cauza bătrâneții convingerilor!

Sunt depășite, prăfuite… aproape că s-au transformat în moaște!

Doamnelor și domnilor de la Coaliția pentruj familiei – vă dați și voi un upgrade la vremurile în care trăim?

Jur că nu doare!

Degeaba ați strâns voi 3 milioane de semnături – cu sprijinul Bisericii -, degeaba îi transmiteți președintelui că dacă nu e ca voi îl veți schimba. Uite că președintele v-a dat cu flit!

Un flit pe care-l meritați cu vârf și îndesat.

“Acceptarea celuilalt cu bune și rele. Nu suntem toți la fel. Nu toate grupurile etnice și toate grupurile religioase sunt la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin”, asta a spus Iohannis.

Bravo! Este prima oară când îl aplaud pe președinte!

Chiar mă bucur că a trimis un astfel de mesaj.

Este un mesaj echilibrat, un mesaj sănătos, un mesaj care previne orice fel de manifestare patată de delir mistic.

O țară civilizată este o țară în care oamenii acceptă diversitatea și alegerile de viață ale altor oameni, nu o țară în care unii – care se cred majoritari – au senzația că pot să impună cum să fie toți ceilalți.

Or răspunsul președintelui se încadrează perfect în ideea mea de țară civilizată. Mai rămâne ca și oamenii să își dorească să înceapă această călătorie.

Foto Credit: jarofquotes.com/

Link-uri sponsorizate

Comments