Prima mea experiență culinară de stea Michelin

cina_michelin
Link-uri sponsorizate

O experiență culinară cu un chef care are o stea Michelin este, fără îndoială, o sărbătoare a papilelor.

În plus, este o experiență cu care nu prea ai unde să te întâlnești în România, exceptând cinele private.

Ei bine, acum câteva seri am avut șansa să particip la o astfel de cină și nu pot să las o asemenea experiență neîmpărtășită.

Totul a început cu o invitație venită cumva de nicăieri. Nu era o seară care să anunțe ceva spectacolos. Am uitat să vă spun – ador surprizele de genul ăsta.

Experiența culinară de stea Michelin are nevoie în primul rând de o locantă cu ștaif. Cina la care am participat eu a avut loc la Maison Dadoo – o casă elegantă din zona Moșilor.

Masa arăta superb, mai că nu-ți venea să te atingi de ea. Flori, tacâmuri frumoase… totul arăta impecabil.

O astfel de masă nu poate să rămână fără un pairing de vin corespunzător. La acest capitol, maestru de ceremonii a fost Mihaela Dobre de la Vinimondo. Pe parcursul serii am gustat niște vinuri italiene de mare angajament.

Ei bine, a sosit momentul să vorbim puțin despre chef. El este Marcello Trentini, are o stea Michelin – și este în curs de obținere a celei de-a doua; activează la restaurantul Magorabin din Torino și la imagine aduce cu Vizi Imre :))


Seara a fost deschisă de Amouse Bouche: Lingue, gamberi e mandarino… asociată cu un Contaldi Castaldi Franciacorta Brut – un spumant excelent pentru deschidere.

limba vita

Limba de vită a fost ținută în subvid timp de 72 de ore, în lapte. Nici nu ziceai că e limbă de vită. Excelentă deschidere.

A urmat Capanegra – scallops, black truffles, patanegra – pairingul de vin fiind Jermann Vintage Tunina – un alt vin excelent ales.

patanegraNu trebuie să vă mai spun faptul că un vin ales greșit îți poate distruge experiența culinară…

Festivalul culinar a continuat cu risotto burro e aciughe, însoțit de Umani Ronche Vecchie Vigne. Superb!

A urmat felul principal – Coniglio, astice e champagne (iepure, homar și champagne). Vinul ales pentru acest fel a fost Gaja Rossj-Bass. Ce combinație… Mmmmm!

iepure

Încheierea a fost dulce – cu sweet piemonte și Vietti Moscato.

desertO experiență cu care te întâlnești rar în România. Sunt curios oare când vom avea și noi măcar 1 restaurant cu stea Michelin?

vinuriUna peste alta, îi mulțumesc Monicăi Munteanu pentru invitație. A fost o experiență ce a depășit tot ce am cunoscut până acum.

Link-uri sponsorizate

Comments