Cum e mai bine – sa iubesti sau sa fii iubit?

loved12
Link-uri sponsorizate

Iubirea romantica nu functioneaza cu jumatati de masura! Iubirea nu poate exista uni-directional! Ea functioneaza doar cu dublu-sens.

Cineva m-a intrebat aseara: “cum e mai bine – sa iubesti sau sa fii iubit?”

Eu cred ca niciuna dintre variante nu este buna!

Iar explicatia este simpla – atunci cand iubesti, dar nu esti iubit… iubirea se transforma in chin.

E ca si cum iubesti un zid si astepti zilnic sa te ia in brate… Imposibil!

Iubirea romantica nu functioneaza neconditionat! Asta este o minciuna!

Repet, nu poti iubi o persoana care isi bate joc de tine, calca stramb de cate ori poate, te jigneste, te abuzeaza etc… Aia nu este iubire, ci dependenta sau masochism!

Sa luam cazul 2 – sa fii iubit! Este placut sa fii iubit! Este o nevoie de baza a oamenilor. Insa aceasta nevoie se transforma in chin atunci cand nu iubesti persoana care te iubeste.

Nu ai cum sa nu te simti prost atunci cand vezi o persoana ca este capabila sa mute muntii din loc pentru tine, iar tu nu simti nimic pentru ea. Si nici sa o minti nu e corect, adica sa mimezi iubirea! Pana la urma te minti pe tine! Si asta doare… te doare!

Iata deci ca nu e bine nici sa fii iubit, nici sa iubesti!

In acest context, eu cred ca singura varianta de bun simt este sa traiesti in iubire, adica sa iubesti si sa fii iubit in acelasi timp!

Stiu ca asta necesita armonie si timp, insa eu cred ca merita!

Asa cum am scris si la inceput, iubirea romantica nu accepta jumatati de masura! Atunci cand apar jumatatile de masura, iubirea se retrage si isi face aparitia suferinta!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: forbes.com

Link-uri sponsorizate

Comments