Ora de religie – ora anti-iubire

homosexualitatea
Link-uri sponsorizate

Nu sunt o persoana religioasa in sensul clasic. Merg la biserica foarte rar (sunt satul de discursurile prapastioase si cu caracter politic), nu tin post, dar vorbesc zilnic cu Dumnezeu, nu doar atunci cand ceva este rau.

Si inca ceva – nu sunt agresiv atunci cand vorbesc despre credinta mea, chiar daca foarte multi ma catalogheaza ca fiind ateu sau pagan.

Nu sunt nici ateu si nici pagan. Sunt o persoana religioasa, insa mai degraba in sensul folosit de Osho – adica un om liber de dogme.

Un om care are o singura religie – iubirea!

Pe mine chiar nu ma intereseaza in cine crede vecinul de palier… cata vreme este om. Poate sa creada si in Soare si in Joe Pesci (vorba lui George Carlin), cata vreme este om, cata vreme traieste in “slujba” binelui, e okay pentru mine, indiferent ca este catolic, protestant, musulman, budist etc…

Asadar, sunt un om liber de dogme, un om care nu ii judeca pe ceilalti oameni in functie de credinta lor, de culoare sau de orientarea lor sexuala.

Insa nu pot sa tac atunci cand apar lucruri periculoase, mai ales cand aceste lucruri se intampla in scoli.

Ei bine, de curand a aparut un mega-scandal la Colegiul Nicolae Titulescu din Brasov. Si ia ghiciti in timpul carei ore s-a nascut aceste scandal? Ati ghicit – la ora de religie!

Ce s-a intamplat? Un profesor le-a distribuit elevilor o brosura editata in 1995 cu titlul – Homosexualitatea – propaganda a degenerarii umane.

Mai are vreun sens sa spicuim din aceasta brosura?

Mesajul este clar – homosexualii sunt anti-viata, deci sa moara!

Culmea stiti care e? Ca brosura este editata de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania. Adica de niste persoane aparent religioase!

Intrebarea este – oare ce religie urmeaza oamenii astia?

In fiecare zi ma uit la stiri despre ISIS si realizez ca si aici, in Romania, daca s-ar putea, daca ar exista climatul propice, s-ar intampla acelasi lucru.

Nu poti spune ca il iubesti pe Dumnezeu cand le doresti moartea unor oameni. Ceva este stricat grav in creierul tau daca faci asta.

Mai are sens sa va spun ca profesorul care a distribuit brosura in scoala se face ca ploua?

Nu are! E furtuna mare in constiinta lui.

Exista totusi si o veste buna – elevii nu mai sunt asa de usor de pacalit! Ei sesizeaza propaganda ieftina!

Partea funny este ca multi credinciosi vorbesc despre prozelitism. Partea si mai funny este ca si ei fac acelasi lucru.

Este trist ca ora de religie se transforma intr-o ora de propaganda, intr-o ora in care se promoveaza ura si convingerile inguste, in loc sa fie o ora a iubirii.

Trist si periculos in acelasi timp.

Chiar nu v-ati saturat ca la fiecare sarbatoare sa vi se spuna ce sa nu faceti?

Cum poti sa te bucuri de ceva atunci cand nu ai voie sa te bucuri?

Este ilogic… asa cum si religia – in multe zone de aplicare – este lipsita de logica si, de ce nu, de umanitate si iubire!

Link-uri sponsorizate

Comments