Bosorogul pedofil si fumatoarea betiva – micro-ferma din troleibuz (Video)

bataie
Link-uri sponsorizate

Am urmarit cu atentie filmul care a incins Netul in ultimele zile. Da, filmul ala cu bataia din troleibuz.

Am urmarit si comentariile/ abordarile celor care s-au aplecat asupra acestui incident. Fiecare a judecat dupa bunul plac. Din pacate, foarte putini au vazut tabloul general.

Iar acest tablou este unul grotesc – un amalgam de marlanie, ura, libertate prost inteleasa, pasivitate si resentiment.

Povestea este simpla – o femeie trage dintr-o tigara electronica intr-un mijloc de transport in comun. Niste batrani sunt deranjati de gestul individei. Ce face ea?

In loc sa-si ceara scuze sau sa inceteze, incepe sa-i atace pe batrani: “Bosorog pedofil”, “comunist imputit” etc…

Mare greseala! Batranii romani sunt flacara societatii! Ei sunt cei care sunt gata sa mute muntii din loc – fie si cu bastonul. Puteti sa radeti cat vreti sau sa spuneti ca sunt idiot, insa tinerii nu sunt interesati de social (sau sunt prea putin interesati). Cata vreme au un salariu cat de cat, un laptop si un scaun cald sub cur… societatea civila poate sa mai astepte.

In acest context, sa ataci un batran in autobuz – verbal bineinteles – este o greseala enorma.

Or, tinand cont de patriarhatul agresiv in care inca se zbate societatea romaneasca, sa ataci un barbat (fie el si in varsta) atunci cand esti femeie, inseamna (din nefericire) bataie sigura!

Cam asta este tabloul – un tablou in care toata lumea greseste! Insa greseala numarul 1 este proasta interpretare a libertatii.

Da, femeia aia nu trebuia sa traga din tigara electronica in troleibuz. Sau, daca tot nu se putea abtine, trebuia sa ii intrebe pe cei din jur daca ii deranjeaza aromele. Asa este civilizat.

In schimb, ea ce a facut? A pornit un intreg scandal, considerand ca are dreptul sa traga din tigara electronica dupa bunul plac, fara sa conteze parerile celor din jur! Sau “si-a cautat-o”, asa cum au spus unii, desi nu sunt de acord cu genul asta de abordare.

Comportamentul individului care a pocnit-o este regretabil, asa cum este si comportamentul celui de-al doilea batran care, la un moment dat, chiar spune ca ar merge la puscarie. Va dati seama cat resentiment exista in unii oameni? Cata sete de “dreptate” zace in ei? Daca sunt in stare sa bata o femeie in troleibuz?

Asa cum spuneam la inceput, este un tablou gresit de la cap la coada, un tablou in care toti sunt vinovati, in care toti sunt patati de marlanie – si femeia agresiva si batranul care o pocneste, si batranul care sta pe scaun si o injura, dar mai ales tinerii din stanga imaginii – care nu stiu cum sa fuga mai repede (in loc sa faca ordine); sau barbatul de langa usa care se face ca ploua – este genul de individ care raspunde intotdeauna cu “nu stiu, nu am vazut nimic”, cat si ceilalti calatori lipsiti de reactie.

Cam asa arata o micro-ferma! Animale de toate felurile, cu reactii care mai de care mai ‘interesante’…

Care ar fi concluzia acestui filmulet? Ca in troleibuzul ala au nimerit prea multi oameni urati. Priviti din nou imaginile si veti vedea ca asa este.

Oameni urati si la suflet si la catare… oameni plini de ura, gata sa sara la bataie din orice.

Fac pariu ca acum cateva seri… toti au strigat in gura mare “Adevarat A-nviat!”

Cam asta este Romania – o tara in care oamenii isi fac cruci si scuipa in san, dupa ce dau cu pumnul! Amin!

Link-uri sponsorizate

Comments