Biserica – fast-food pentru suflete (VIDEO)

biserica
Link-uri sponsorizate

Biserica s-a transformat intr-un fast-food, este un soi de McDonald’s al sufletelor, un produs de marketing.

Decredibilizata prin actiunile propriilor slujitori, Biserica incearca sa se recredibilizeze cu ajutorul vedetelor.

Miza? Ora de religie din scoli!

De cateva zile circula pe Net o super-campanie menita sa-i determine pe parinti sa sustina ora de religie in scoli.

Curios din fire, am aruncat un ochi peste filmuletele din aceasta campanie.

Primul este cat se poate de penibil. In cadru vezi tabloul lui Ceausescu. Dupa cateva secunde, taboul este inlocuit cu o icoana. Pe fundal, o voce grava spune – “Acum mai bine de 25 de ani, romanii au luptat pentru libertate si au invins!”

Aha, deci asta a fost scopul “Revolutiei”? Sa inlocuim moaca dictatorului cu icoane? Pe principiul “dictatorul a murit… traiasca dictatorul?” Asa? Interesant!

Mesajul continua cam asa – “Copiii acelorasi romani sunt acum amenintati de o democratie prost inteleasa, care ar dori sa stearga orice urma de spiritualitate din educatia lor”… timp in care, la cadru apare o mana care da jos icoana, scoate cuiul din perete si acopera cu lavabila urmele.

Finalul este stupid de-a dreptul – “Ofera copilului posibilitatea de a-si cunoaste credinta si libertatea de a alege in cunostinta de cauza”.

Pai daca asa vreti sa puneti problema, atunci va propun ca ora de religie sa inceapa direct in liceu, de la clasa a noua, atunci cand copilul stie si poate sa discearna cat de cat lucrurile care se intampla in viata lui.

Dar asta nu e tot. Campania cuprinde mai multe filme, profi realizate, in care apar vedete care vorbesc despre importanta religiei in scoli. Printre vedete, i-as enumera pe: Ana Blandiana, Liana Stanciu, Manuela Harabor, Vlad Mirita, Connect-R etc…

Vlad Mirita se intreaba la un moment dat ce ar fi inseamnat viata lui fara ora de religie?

Hm, eu stau si ma intreb ce ar fi insemnat viata mea CU ora de religie?

Vin dintr-o familie in care au existat preoti, insa o familie care nu si-a invatat niciodata copiii sa se teama de Dumnezeu, ci sa se bucure de iubirea lui. Deci nu sunt ateu… ca sa limpezim lucrurile de la bun inceput .

Vin dintr-o familie in care nimeni nu crede in superstitii, vin dintr-o familie care m-a invatat sa fiu bun, intelegator, tolerant si fara sa-mi bage Biblia pe gat. In familia mea… asta se numeste EDUCATIE! Iar educatia se face intai acasa si apoi se completeaza la scoala.

De cand am lansat blogul si pana azi, am scris cateva texte in care am vorbit despre religie, indoctrinare si spiritualitate.

De fiecare data au aparut oameni violenti, oameni profund intoleranti, oameni dispusi sa faca rau (fie si verbal) sub semnul crucii, sub semnul credintei.

Halal credinta! Cum poti sa spui ca il iubesti pe Dumnezeu cand tu urasti alti oameni in functie de credinta lor, de culoarea lor, de orientarea lor sexuala?

Ce fel de iubire este asta?

Eu nu sunt impotriva orei de religie in scoli, insa cred ca ar trebui sa fie o materie optionala, nu una obligatorie.

Fiecare parinte ar trebui sa aleaga, in cunostinta de cauza :)), daca isi lasa sau nu odrasla la aceasta ora.

Cata vreme exista familii ultra-religioase, nu vad de ce le-ar ingradi cineva dreptul de a avea o ora de religie pentru copiii lor?

Dupa cum vedeti, filmele din aceasta campanie merg pe ideea de conspiratie. Se induce ideea potrivit careia cineva vrea sa distruga religia, spiritualitatea… sa-l distruga pe Dumnezeu.

Fals! Asta este frica curata… ca sa nu-i spun paranoia!

Toata campania asta mi se pare ca decredibilizeaza si mai rau Biserica si o apropie tot mai mult de ideea de corporatism. Si chiar nu ma mira… cata vreme in fruntea ei se afla cel mai bun manager din tara.

Dupa parerea mea, Biserica se teme. Si are si motive sa o faca. Insa, inainte sa aduca pe tapet problema orei de religie din scoli, ar trebui sa inceapa o ampla campanie de curatenie interna.

De acolo a plecat decredibilizarea Bisericii Romane – din interior. De la aroganta si superioritatea cu care purtatorii de sutana ii trateaza pe credinciosi.

Din pacate, prea multi slujitorii ai Domnului s-au lepadat si de oameni si de Dumnezeu, preferand sa fie niste mercenari ai banului.

Or, cata vreme lucrurile vor continua asa, cata vreme preotii vor prefera banii in locul sufletului, Biserica va fi un fast-food, nicidecum o hrana bio pentru suflete.

Link-uri sponsorizate

Comments