Previziuni pentru 2015 – anul anti-tehnologie?

tech-death
Link-uri sponsorizate

“Back to life, back to reality”! Mai tineti minte hit-ul Soul II Soul din anii ’90?

Il ascult si acum cu placere.

Intrebarea este – evident raportata la 2014 – care life, care reality?

Daca intrebi 1000 de oameni vei obtine tot atatea pareri despre viata si realitate, insa fac pariu ca intr-o proportie destul de mare – viata si realitatea sunt pline de tehnologie.

Si, nu cred ca as exagera daca as spune ca in unele cazuri putem gasi mai multa tehnologie decat viata si realitate.

Potrivit expertilor, anul 2015 va fi anul in care oamenii vor renunta la gadgeturi si la retelele de socializare si vor re-imbratisa viata reala.

Hm, sunt curios daca cei de la Apple sau de la Samsung sunt de acord :))

Nu de alta, dar presimt ca lansarea urmatorului iPhone va fi iar una dintre cele mai importante stiri de pe planeta.

Si totusi, se pare ca undeva, in underground, se pregateste o contra-ofensiva. Cel putin asa sustin cei de la Hotwire – o agentie de comunicare din Londra – care cred ca intram in era Neo-luditilor!

Ce inseamna neo-luditi? Acele persoane care cred ca folosirea stiintei si tehnologiei are implicatii morale si sociale. Sunt acele persoane care se declara impotriva tehnologiei sau cei care nu inteleg la ce foloseste tehnologia moderna.

“In timp ce multi oameni inca se grabesc sa-si instaleze ultima aplicatie sau sa-si cumpere ultimul gadget, exista un grup de copii care vor sa distruga tehnologia. Bine ati venit in era Luditilor. Ei sunt aici pentru a se asigura ca apasati butonul off al gadgetului vostru” – scrie in raportul celor de la Hotwire. 

Sincer, nu cred in aceasta schimbare. Daca va exista o asemenea schimbare, ea va fi una in pasi mici, o schimbare ce va necesita timp.

Nu cred in schimbarile bruste!

Chiar vreau sa faceti un exercitiu de imaginatie – ce ar fi sa va treziti acum … cand cititi acest text, ca vi se taie netul si telefonul brusc nu mai merge.

Cum v-ati simti? 

Fac pariu ca multi s-ar panica… cred ca si eu. De ce? Pentru ca ne-am obisnuit foarte mult cu genul asta de comunicare rapida – ea chiar face parte din viata noastra, chiar daca numarul oamenilor care au nevoie de detoxifiere tech a crescut in ultima vreme.

Cum ar fi sa revenim la scrisori sau la telefonul fix?

In plus, nu ii inteleg pe cei care fac un act de mandrie din inchiderea contului de Facebook. De ce sa-l inchid? Zilnic invat o gramada de lucruri de la alti oameni… daca l-as inchide nu as mai avea de unde sa invatat atatea chestiuni importante pentru mine… asa ca de ce sa-l inchid?

Este alegerea mea sa fiu pe Facebook, sa stau mult conectat si imi asum asta, asa cum imi asum rolul de tata, de jurnalist sau de iubit.

Asa cum spunea Lao Tse, in viata conteaza echilibrul. Orice exces este exces indiferent in ce parte se produce.

Drept urmare, eu sunt adeptul echilibrului. Niciodata nu am fost un gadget freak. Nu ma intereseaza sa am 100 de aplicatii pe telefon, nu dau iama in magazine cand apare un model nou – chiar nu imi pasa de toate astea.

Am un smart-phone, un mobil cu tastatura si o tableta… stau pe net si de pe PC… asa ca ma pot considera un om normal. Nimic iesit din comun.

In concluzie? Nu cred ca anul 2015 va fi un anti-tech! Nu in Romania!

Pareri?

Foto Credit: earthfirstjournal.org

Link-uri sponsorizate

Comments