Opriti paranoia religioasa

umbrele
Link-uri sponsorizate

Religia si paranoia nu ar trebui sa aiba nicio legatura. Din pacate, cel putin in Romania… au!

Asist cu stupoare la grave iesiri in decor ale purtatorilor de sutana, la comportamente paranoice si stau si ma gandesc… cum Dumnezeu se pot numi astia oameni de spirit?

Poate de spritz, ca spiritul este departe de ei.

Ieri citeam o stire cum ca popii din Botosani s-au oparit intre coapse cand au vazut in centrul vechi al orasului circa 100 de umbrele colorate.

In loc sa se bucure de culori – ceea ce pare imposibil din moment ce ei poarta mereu negru – ce s-au gandit popii – culori, curcubeu, gay… Satana!

O logica barbara as spune, dar care nu ma mira deloc. In limbaj academic se numeste paranoia.

Pentru a evita interpretarile iubitorilor de delir mistic, voi apela la DEX pentru a prezenta paranoia – “PARANOIA s. f. Nume generic pentru un grup de boli psihice cronice care se manifesta prin lipsa de logica in gandire, prin idei fixe, prin susceptibilitate, prin orgoliu exagerat, prin mania persecutiei, prin halucinatii etc.; boala care face parte din acest grup. [Pr.: -no-ia] – Din fr. paranoia”.

Cam asta se intampla cu acesti preoti care condamna pana si culorile obiectelor vazand intotdeauna ceva necurat in ele.

Si atunci intreb din nou – care spirit? Care iubire? Care suflet?

Ieri, cand am coborat din autobuz la Romana, am vazut pe Magheru o perdea de obiecte (agatate) de culoare cat se poate de gay (in viziunea preotilor) si cat se poate de normala pentru oamenii obisnuiti.

Culmea, cand m-am intors, perdeaua era inca acolo. Oare nu a depus nimeni plangere si in acest caz?

Unde o sa ajungem oameni buni cu nebunia asta religioasa? O sa ajungem sa condamnam curcubeul dupa ploaie? O sa ajungem sa invatam copiii sa urasca curcubeul pentru ca este gay? O sa ajungem sa ne ascundem de Soare? O sa vopsim florile in negru?

Oamenii astia chiar nu realizeaza ca prin acest gen de comportament se indeparteaza si de oameni si de suflet si de spirit?

Cand ii vezi, se plang ca nu mai vine lumea la biserica… Pentru ce sa vina? Sa asculte povesti cu cazane fierbinti si pedepse? Sa le prezentati povesti cu Dumnezeul vostru razbunator si tiran?

Nu am nimic cu popii, cata vreme raman la spirit si nu o iau razna. Din pacate, mi-e teama ca in loc sa promoveze iubirea, acceptarea, pacea… ei cresc armate intregi de osteni paranoici ai unui Domn cu care sincer nu vreau sa am de-a face.

Nu dragii mei, nu culorile au o problema cu faptul ca exista… voi aveti o problema – voi v-ati imbracat sufletele in negru, iar asta nu are nicio legatura cu Dumnezeu, ci cu bolile psihice.

Link-uri sponsorizate

Comments