Gay vs anti-gay – prima imbratisare (VIDEO)

gay
Link-uri sponsorizate

“Din simplul motiv ca exista, toti oamenii ar trebui sa aiba dreptul la cat mai multa sau mai putina, cat mai diversa sau mai monotona, cat mai intensa sau cat mai cumpatata, cat mai trainica sau mai efemera placere sexuala, atata timp cat in timp ce incearca sa obtina aceste satisfactii pe care le prefera nu se interpun in mod inutil in calea drepturilor si satisfactiilor sexuale ale celorlalti” – scris Albert Ellis in cartea “Sex fara vinovatie in secolul XXI.

Din pacate, Romania este o tara profund homofoba, o tara ce pare sa se agate cu incapatanare de precepte vechi de cand lumea.

Din nefericire, foarte multi romani nu vor sa accepte existenta diversitatii sexuale, diversitate care exista nu de ieri, de azi, ci de mii de ani.

Am cunoscut oameni care se tem de homosexualitate din toti rarunchii, am cunoscut oameni dispusi sa isi impuna propria “normalitate” cu forta, am cunoscut oameni care ar fi in stare chiar sa ucida pentru convingerile lor, fiind convinsi ca ceea ce stiu ei este “normal”, restul fiind “deviat”.

Eu sunt de acord cu Ellis atunci cand spune ca “societatea nu ar trebui sa creeze legi sau sa invoce sanctiuni impotriva actelor sexuale indeplinite de adulti rezonabili de competenti si de bine educati, care nu isi ranesc partenerii in mod intentionat, fara acordul acestora si care participa la activitati sexuale intr-un cadru intim, fara ca trecatorii sa ii vada sau sa ii auda”.

Oare ce inseamna normalitate sexuala? Ce inseamna sanatate sexuala?

Iata ce scrie in declaratia drepturilor sexuale adoptata de Asociatia Mondiala de Sexologie la Valencia in 1997:

“Sanatatea sexuala reprezinta rezultatul unui mediu care recunoaste, respecta si exercita drepturi sexuale

1. Dreptul la libertatea sexuala
Cuprinde posibilitatea ca indivizii sa isi exprime intregul potential sexual. Exclude orice forma de constrangere sau abuz.

2. Dreptul la autonomie sexuala – integritatea sexuala si siguranta corpului sexual.

3. Dreptul la intimitatea sexuala – dreptul la decizii si comportamente proprii cu privire la intimitate, cata vreme nu incalca drepturile altora

4. Dreptul la egalitate sexuala – lipsa aoricarei forme de discriminare indiferent de sex, orientare sexuala, varsta, rasa, clasa sociala sau religie.

5. Dreptul la placerea sexuala – placerea sexuala, inclusiv auto-erotismul, este o sursa de bunastare fizica si psihologica, intelectuala si spirituala.

Simplu si de bun simt. Daca toti oamenii ar accepta aceste lucruri, nu ar mai exista atata energie negativa consumata in jurul sexului.

Da, Romania este o tara homofoba si asta cred ca se intampla din mai multe motive – de la cele religioase si pana la lipsa de educatie.

Eu sper totusi ca lucrurile sa inceapa incet-incet sa se schimbe. Suntem totusi o societate extrem de tanara. Avem 25 de ani, deci suntem in pragul definitivarii dezvoltarii, ceea ce inseamna ca de aici incolo ar trebui sa incepem sa ne construim maturitatea.

Ei bine, mai tineti minte filmul cu “primul sarut”? A facut valva acum cateva luni. Oameni de pe strada erau adusi fata in fata si pusi sa se sarute…

De data asta, persoane semi-homofobe au fost puse fata in fata cu persoane gay. Ce au fost pusi sa faca? Sa se imbratiseze?

Un gest cat se poate de uman. Credeti ca se poate?

Raspunsul il aflati urmarind filmul

Link-uri sponsorizate

Comments