Mancarea fara litere

chef_scarlatescu
Link-uri sponsorizate

“Bine ai venit in Romania unde inghiti fara sa gusti” – este un vers pe care l-am scris pe albumul GDR, un vers care se potriveste de minune atunci cand vorbim despre mancare.

Asa cum probabil v-ati prins deja… sunt un cititor pasionat. Singura problema este ca nu imi place sa inghit litere fara sa stiu.

Am facut-o ani de zile, insa nota de plata nu a fost foarte funny. Primul care a facut scandal, primul care s-a revoltat, a fost organismul meu, care a spus: “stop joc”.


De mai bine de un an, organismul nu mi-a mai permis sa consum mititei, carnati si in general carne grasa sau carne tocata. Cand ai reflux trebuie sa mananci cu atentie. Altfel… risti sa suferi.

Tin minte ca pe vremea cand beam vagoane de bere si mancam mititei, ma transformam intr-un balon … ma mir cum de nu am decolat niciodata :))

Va dati seama ce a insemnat pentru mine toata perioada asta de abstinenta? Da, organismul se educa, insa si poftele sunt mari, iar noua, romanilor… ne cam place sa trantim din cand in cand un gratar.

E cam nasol sa stai departe, sa-ti fie teama sa te apropii de mititei. Ei bine, situatia asta s-a schimbat.
Si iar ajung la Chef Scarlatescu. Nu stiu cum se face… dar am impresia ca omul asta ma urmareste :))

Dupa ce ca il vad la tv de ceva timp… acum il mai vad si in galantar? Nu e fair :))

Catalin Scarlatescu este primul chef care s-a asociat cu un producator de carne si, practic, primul sef care m-a convins ca pot manca mititei, kabab sau carnati clasici (aia subtiri) fara sa am nevoie de pastile dupa masa.

scarlatescu3

Prima oara s-a intamplat la mare, la ziua lui; a doua oara aseara… cand si-a lansat linia de preparate alaturi de compania Integra.

Un gratar la Cernica intr-o zi torida de vara? Excelent!

Nu am ratat ocazia si l-am intrebat – “poate imi spui si mie de ce nu ma simt rau dupa ce mananc produsele astea”?

A zambit si mi-a spus – “mancarea mea nu are litere. La mine e doar cu cifre, ca la Eurovision… twelve points”.

Mi-a placut asta cu mancarea fara litere. Ca si in cazul bauturilor, cred ca si la mancare conteaza foarte mult ingredientele, iar daca vrei sa mananci ceva bun, trebuie sa te asiguri in primul rand ca mananci carne.

scarlatescu_integra

Or din punctul asta de vedere, aseara am mancat carnatii aia subtiri ca pe seminte. De altfel, Catalin mi-a si zis – “partea nasoala – atunci cand pui carnati si mici pe gratar – este ca pana sunt gata micii, tu esti full, pentru ca ai mancat carnatii ca pe seminte”.

A avut dreptate. Una peste alta, eu ma bucur ca exista producatori care isi unesc fortele cu profesionisti in ale bucatariei si scot produse de calitate.

Cu tot refluxul meu, parca am dreptul sa bag si eu un gratar din cand in cand :)) Sunt sigur ca nu sunt singurul!

Ca o concluzie, as spune ca literele ar trebui sa nu scape in mancare, ci sa ramana acolo unde le este locul… in carti!

Pofta buna.

P.S.: Inca ceva… chef mi-a spus ca e okay sa servim mititeii fara mustar. Am intrebat “de ce?” Mi-a raspuns sec – “pentru ca sunt foarte buni si fara mustar!”

Link-uri sponsorizate

Comments