Nu calcati iarba, fumati-o!

weed
Link-uri sponsorizate

Nu mai tin minte cand a aparut vorba asta, insa vad ca inca este pe val!

Iarba este intotdeauna verde si nu doar primavara… tot anul. Vorba lui Deceneu – “in orice anotimp e si iarba si zapada”.

Zilele trecute am citit un articol pe blogul lui Zoso – omul era iritat de insistenta cu iarba din online, din muzica, din real life.
Intr-un fel il inteleg si ii dau dreptate. Am prins anii ’90 in Hip-Hop, am trait perioada Urban Records, cand fumai chiar daca erai nefumator, am vazut tone de consumatori – unii cu excese, altii ponderati… am trait o tona de povesti cu si despre iarba.

Iar in anii 2000, cand am lansat Secretul din gradina, cred ca m-am pronuntat vis-a-vis de subiect suficient de clar – inca de atunci spuneam – “cine se pierde in iarba e un mare prost, dar si mai prost e cel care fumeaza fara rost”.

Din pacate, putini au inteles ca piesa este un apel la echilibru… si au facut-o hit :)) Nu regret, as fi ipocrit sa spun asta, insa pot spune ca am observat un lucru la fumaciosi – sunt la fel de entuziasti ca si consumatorii de alcool.

Ati vazut cum fac consumatorii de alcool? ‘Hai baaaaaaa, ca nu mori de la o carafa cu vin’.. si uite asa de la una ajungi la 3 si te tarasti spre casa.

Asa se intampla si la fumaciosi – ruleaza la greu… le place… doar pot oricand sa se lase, nu? Ca nu o fac… asta e o alta discutie!

Si, la fel ca alcoolicii, incearca sa te convinga de utilitatea unui joint. Uneori ai senzatia ca iti ofera niste ceai de musetel… care insa se fumeaza!

Recunosc, nu am fost niciodata un mare fumator si nu am niste probleme de viata atat de nasoale incat sa am nevoie de asta. Nu mai bag niciun fel de fum in plamani de mai bine de 5 ani.

Am fumat, fara sa fac un obicei din asta, mi-am dat seama ca nu imi trebuie si am renuntat. Nu i-am gasit rostul in viata mea.

In acelasi timp, nu ii condamn pe cei care fumeaza. O fac pe banii si sanatatea lor. Insa terminati cu tampeniile astea cu legalize!

Legalize ca sa ce? Ca sa va ridicati egoul la cer? Ce se schimba? Nimic! Oricum vi se rupe de lege, oricum vi se rupe de amenzi. Iarba se gaseste usor, peste tot… si voi fumati oricum. Asa ca asta cu legalize este o vrajeala planetara!

La nivelul de cultura si educatie din Romania, exact de asta avem nevoie… de droguri legalizate, ca in rest le avem pe toate. In tara asta si alcoolul ar trebui administrat cu doza.

Il inteleg pe Zoso, pana la un punct. Breh, se spune ca atunci cand nu mai rezonezi cu ceva… schimbi!

Exact asta am facut eu. Satul sa tot aud eternele discutii despre efectele miraculoase ale marijuanei, am schimbat mediul… complet!

Pur si simplu nu mai iau contact cu el. Da, stiu ce zici, nici pe mine nu ma intereseaza discutiile alea, dar nici pe ei nu ii intereseaza faptul ca pe tine nu te intereseaza!

Asa ca daca vreti sa-ti faci un bine, schimba! Este cat se poate de simplu si igienic.

Foto Credit: wallsave.com

Link-uri sponsorizate

Comments