Oamenii nu sunt de cacat, tu esti! (VIDEO)

orb
Link-uri sponsorizate

‘Bucurestiul e de cacat! E plin de oameni rai si nasoi’ – am auzit vorba asta destul de des in ultimii ani. Mai ales de cand numarul ‘bucurestenilor’ s-a marit considerabil.

Tin minte ca la un moment dat eram singurul bucurestean din sala de mese de la fostul loc de munca. 1 din 30! Tocmai atunci cineva spunea ca orasul meu e gri si murdar. I-am spus sec – ‘nu-ti convine, cara-te! Eu nu vin la tine acasa sa-ti fac morala’

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre oameni. Oamenii au intrat intr-o zona gri a gandurilor – NU MAI CRED IN NIMIC!

Intr-un fel, media este vinovata pentru starea asta de fapt, pentru ca prezinta doar nenorociri si prea putine lucruri bune.

Si totusi, nu as arunca vina doar in curtea institutiilor media. Eu cred ca tine si de oameni, de modul in care vad ei lucrurile. Asa cum am scris – ‘orasul tau e gri? spala-te pe suflet‘.

Si omul poarta o mare vina, pentru ca se lasa condus in zona asta a fricii, in zona neincrederii, devine rau cu propriul acord.

Ieri a aparut pe net un film care mi-a placut foarte mult. Se numeste ‘Orb prin Bucuresti’.

Mi-a crescut inima de bucurie dupa ce am vazut filmul asta. De ce? Pentru ca am vazut ceea ce vad in fiecare zi – faptul ca oamenii nu si-au pierdut bunul simt, nu si-au pierdut empatia… ca oamenii inca isi ajuta semenii, ca nu s-au bestializat complet, asa cum le place unora sa creada. Vad zilnic exemple de genul asta, vad zilnic oameni care isi ajuta semenii intr-un fel sau altul – cu o informatie, cu o mana intinsa etc…

Sigur ca exista si lepre, insa filmul asta mi se pare un exemplu frumos de civism. Mi-as dori sa vad din ce in ce mai multe filme de acest gen. Nu exista o promovare mai buna a bunatatii umane decat prin acest gen de filme.

Din pacate, am vazut niste reactii care mi-au lasat un gust amar si ma vad nevoit sa revin la primele fraze din acest text – OAMENII NU MAI CRED NIMIC. CRED CA TOTUL E UN FAKE.

Unii probabil cred ca si mugurii din copaci sunt facuti in Photoshop. La asta s-a ajuns! Desi Soarele arde pe cer, in sufletul lor inca e viscol!

Pentru ei, pentru adormiti, pentru cei care nu mai sunt in stare sa vada zona frumoasa a vietii, le spun atat – NU OAMENII SUNT NASPA, CI VOI! Si de voi depinde sa va reveniti. 

Link-uri sponsorizate

Comments