Romanii nu vor cultura, ci bascalie si tate

eu68
Link-uri sponsorizate

‘Bascalia e ca prezervativul – de unica folosinta. Nu poate fi gustata peste ani’ – a spus Stefan Banica intr-o emisiune tv.

Realitatea il contrazice – ROMANII NU VOR UMOR FIN, CI BASCALIE SI TATE!

Zilnic vad oameni care tipa ‘Nu ma vreau monden pe Facebook’, de parca Zuckerberg le-ar fi dat drepturi depline pe reteaua de socializare.

Asa cum am scris si ieri – totul se rezuma la cifre. Daca romanii nu ar raspunde la ‘atacul’ titlurilor cu ‘incredibil’, ‘socant’, ‘ce n-ai vazut’, ‘nu te-ai gandit’ etc… ziarele nu ar publica asa ceva. Acum 10 – 15 ani nu existau asemenea titluri.

E simplu! Intrebarea este – Oare romanii chiar nu vor sa vada tate si buci?

Nu judecati prin prisma propriei persoane sau a cercului de prieteni de pe Facebook! Incercati sa vedeti tabloul complet…

Daca va uitati la audientele tv si la audientele online ale site-urilor de tip tabloid, cifrele te ametesc.

Okay, puteti sa-mi spuneti ca exista si ziarele serioase acolo. Da, e adevarat, dar si ele au inceput sa faca cross-uri cu zona de presa tabloida.

Spre exemplu, azi trona Guta pe site-ul EVZ.ro. Definiti acum ideea de ziar serios. ?

Toti vor cifre, toti vor trafic, deci bani! Asta e miza – banii! Supravietuirea pe piata si nicidecum latura informativ-educativa a presei.

Cand vorbim despre business privat, acolo nu se mai aplica aceasta politica.

Romanii nu vor umor fin – sunt ferm convins de asta si cred ca in ziua de azi, Toma Caragiu ar fi un anonim undeva intr-un teatru de provincie.

Romanii gusta bascalie, barfa, tatele, facilul – se intampla deja de foarte multi ani. Astea au patruns adanc in constiinta lor.

Priviti cu atentie statusurile de Facebook – de ce rad cel mai mult romanii? De glumele sexuale, misogine si de alti romani (de prosti cum ar veni).

Romanii nu rad de idei, ei rad de oameni – asta e motivul pentru care umorul fin, inteligent este rar de gasit.

Luati spre exemplu umorul de la stand-up – comparati artistii romani cu strainii care ne viziteaza, din fericire, din ce in ce mai des. Diferenta este uriasa!

Si totusi, sunt unii care spun ca americanii sau britanicii sunt cretini. Nu sunt, din moment ce umorul lor este mult superior celui dambovitean.

Nu domnule, romanii cand beau o bere trebuie sa rada de cineva, sa barfeasca pe cineva, ei nu vor rade decat foarte rar de idei (nici nu stiu cat de multe au), vor discuta foarte rar despre probleme cu adevarat sociale.

Sa fim seriosi – daca Bendeac nu s-ar dezbraca pe net si Iulia Albu nu si-ar pune pene in cap, multi nici nu ar exista la nivelul statusurilor. Deci, despre ce vorbim?

In momentul in care romanul va fi cu adevarat interesat de informatie, de cultura… atunci traficul stirilor mondene va scadea.

Pana atunci, Bianca Dragusanu va ramane singura constanta din societatea romaneasca. Rosia Montana sau Gazele de sist sunt doar probleme sezoniere…

Link-uri sponsorizate

Comments