Tu ce limbaj al iubirii folosesti?

eu limbaj
Link-uri sponsorizate

Am fost casatorit, am avut o gramada de relatii si jur ca niciodata nu m-am gandit la vreun limbaj anume al iubirii.

Si cred ca nici voi! In general, mergem pe ideea ca iubirea e iubire si ca daca e sa se intample… se va intampla.

In cazul relatiilor, lucrurile nu stau insa deloc asa.

Pe langa comportamentele toxice, despre care am scris anterior, in relatii se pare ca exista si aceste limbaje ale iubirii.

Iar dupa ce am citit cartea ‘Cele cinci limbaje ale iubirii’, scrisa de Gary Chapman, mi-am dat seama si ce limbaje au avut femeile din viata mea si mai ales de ce nu m-am inteles cu ele. Nu aveam cum – foloseam limbaje diferite!

A fost un soi de back in the days interesant, amuzant, lamuritor pentru multe intrebari pe care mi le-am pus de-a lungul anilor.

Mai mult, am inteles care este propriul limbaj al iubirii.

Dupa Chapman, cele 5 limbaje ale iubirii sunt: declaratiile, timpul petrecut in doi, darurile, serviciile si contactul fizic.

Da, nu va mirati – exista oameni care se simt iubiti daca li se spune constant asta, sau daca sunt apreciati si complimentati verbal.

Pentru altii, genul asta pare cumplit de plictisitor. Care e diferenta? Cei care considera complimentele o pierdere de timp vorbesc un alt limbaj. E simplu si are sens.

In acelasi timp, exista oameni care apreciaza timpul petrecut in doi, nu se satura niciodata de el.

Degeaba vei incerca sa aduci bani in casa, sa faci treburi prin casa etc… daca nu vei petrece suficient timp alaturi de iubita ta care vorbeste acest limbaj al iubirii. Ea va fi nefericita!

Are sens? Eu cred ca are.

Exista oameni care se simt iubiti daca partenera/ul face tot felul de lucruri – spala, calca, gateste etc…

Este un alt limbaj al iubirii, ce pare complet aiurea pentru cei care vorbesc limbajul contactului fizic, care se simt iubiti prin atingeri si sex.

Iata cateva combinatii ce pot aparea in cupluri. Sigur, ideal ar fi sa gasesti un partener cu care sa ai un limbaj al iubirii comun – sunt convins ca doi oameni care vorbesc aceeasi limba nu se vor plictisi niciodata.

Si totusi, nu se intampla asta mereu. Asta nu inseamna ca esti sortit esecului. Chapman spune ca daca inveti sa citesti limbajul de iubire al celuilalt si il respecti, exista mari sanse ca relatia sa fie o sarbatoare pe termen lung.

Sincer, tind sa-i dau dreptate. Jocul citirii limbajelor de iubire este foarte misto, fie in cuplu, fie separat. Tu stii ce limbaj al iubirii folosesti? Dar partenera/ul?

Incearca acest exercitiu si vezi ce descoperi. E posibil sa ai parte de surprize placute.

Link-uri sponsorizate

Comments