Fanatismul religios – otrava care-l ucide pe Dumnezeu

fanatism
Link-uri sponsorizate

Fanatismul religios este otrava care-l ucide pe Dumnezeu. Din cauza fanatismului religios au murit zeci de milioane de oameni si, din pacate, continua sa moara.

De ce? Pentru ca exista oameni care sunt orbiti de convingerile lor si nu vor sa accepte faptul ca exista alti oameni cu pareri diferite.

De aici si pana la genocid e doar un pas.

Nu pot sa-mi explic cum pot exista oameni care spun Tatal Nostru si urasc alti oameni. Este complet ilogic. Nu inteleg cum pot exista oameni care sustin ca repecta cuvantul Domnului si isi doresc sa dispara alti oameni – care fie au alte convingeri, fie alta orientare sexuala.

O astfel de gandire este impotriva lui Dumnezeu. Sunt consternat sa vad cat de multi oameni cred ca stiu care e cuvantul Domnului si se folosesc de asta pentru a-si masca propria ura.

Sunt consternat sa vad cati oameni ucid ideea de Dumnezeu folosindu-se de ‘cuvantul’ lui.

Este incredibil unde poate ajunge fanatismul. Unde sunt valorile divine? Unde e iubirea? Unde e toleranta? Unde e intelegerea?

Asta inseamna ele de fapt aici pe Pamant? Ura, invidie, rautate, crima?

Refuz sa cred o asa nenorocire si sunt impotriva fanatismului de orice fel.

Dupa parerea mea, fiecare om are dreptul sa creada in ce vrea, sa-si aleaga ce cale vrea cata vreme actiunile lui nu produc dezechilibre in mediu sau asupra vietilor altor oameni.

In momentul in care vom reusi sa intelegem ca nu exista o singura cale, ci mai multe, nici mai bune, nici mai rele, ci doar diferite, vom reusi sa traim in armonie, etnica, sexuala, religioasa.

Pana atunci vom continua sa fim acele animale semi-inteligente, care miros frumos si care si-ar ucide semenii in numele lui Dumnezeu.

Foto Credit: robodesign

Link-uri sponsorizate

Comments