Cine ma iubeste, ma iubeste asa cum sunt. O shaorma va rog!

Image11
Link-uri sponsorizate

Ador cliseele, insa lenea ma sperie. Nu ca sunt eu vreun Sppedy Gonzales, insa lenea intelectuala ma scoate din sarite.

Sa recunoastem, ne place! Ne place sa ne complacem intr-o lene bolnavicioasa, ne place sa luam de-a gata vorbe de duh care ne asigura confort, care ne asigura umbra care ne face somnul mai lin.

Vreti un exemplu de lene? Pai tocmai formularea din titlu – ‘cine ma iubeste, ma iubeste asa cum sunt’. Bun! Frana. Cum esti?


De aici cred ca ar trebui sa inceapa discutia. Okay, cum esti? Si mai ales tu ai cea mai mica idee cum esti?

Poate ca esti nevrotic, poate ca esti dement, poate ca esti macinat de frustrari sau convingeri, poate ca esti fals si lista de ‘poate’ continua inca vreo doua zile.

Sa ne intelegem, sigur ca iubirea nu are criterii de selectie si ca atunci cand iubesti il iei pe celalat asa cum este. Eu nu vorbesc despre momentul cand apar sentimentele, ci de momentul 0, de momentul crud, nud.

Tu cum esti? Esti sigur ca-ti constientizezi bunele si relele? Le cunosti? Le-ai confruntat? Sau fugi de ele? CUM ESTI? Ce vezi cand te uiti in oglinda?

Nu cred ca poti spune – ‘cine ma iubeste, ma iubeste asa cum sunt’ cata vreme habar nu ai cum esti! Pur si simplu.

Daca tu nu stii cum esti, cum poti avea pretentia sa stie altcineva? Eu cred ca foarte multi oameni folosesc vorba asta ca scuza, ca scut pentru mascarea propriilor probleme. E mai comod sa spui – asta sunt – decat sa incerci sa vezi cu adevarat cum esti.

Iar daca am reusi sa ne asumam putin acel ‘cum sunt’, cred ca si lucrurile s-ar misca intr-un ritm natural.

Daca am reusi sa aflam cum suntem cu adevarat – chiar daca de multe ori doare (si cu bune si cu rele), nu ar mai fi nevoie sa vindem atat de multa vrajeala, nu ar mai fi nevoie sa imploram oglinda din baie (sau partenerul/a) sa ne minta frumos.

Pana cand nu vom afla cum suntem, sa nu ne mire ca ne vom intreba la nesfarsit – cu ce am gresit?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments