Femeia frumoasa – revarsanda, dar fericita

frumusete
Link-uri sponsorizate

Am inceput sa ma plictisesc de definitiile despre femeia frumoasa si femeia adevarata care circula pe net.

Multe dintre ele sunt lipsite de logica, altele par a fi un soi de manifest al ‘uratelor’, altele fiind adevarate cruciade impotriva carnalului, impotriva trupului.

Spre exemplu, ieri am vazut urmatorul mesaj – “O femeie frumoasa nu este cea care are un fizic perfect. Este cea care are sufletul plin de bunatate si iubire”.

Dupa ce am citit asta mi s-a facut gura punga. M-am simtit asa, usor strepezit in logica mea, cat de cat functionala.


Brusc, am simtit ca au iesit maicutele de la schit si, cu crucile la cingatoare, au inceput sa imparta fluturasi cu mesajul – “corpul nu ne mai trebuie, sa renuntam la el! Femei din toata lumea, a sosit momentul sa va eliberati de sub tirania carnala. Traiasca sufletul, traiasca iubirea”.

Okay, sa revenim putin la logica – sfanta treime arata cam asa – body, mind, spirit. Toate trei formeaza un echilibru spre care tindem toti.

Mind and spirit sunt noul trend, body este ceva invechit si rau si trebuie pensionat de urgenta.

Cum poti sa spui ca femeia frumoasa este doar aia care abunda de bunatate si iubire? Si cu body ce facem? Il lasam in paragina? Halal echilibru!

Dragile mele, am si eu o rugaminte – atunci cand promovati asemenea mesaje, credeti ca le puteti filtra logic? Macar putin?

Din punctul meu de vedere, femeia frumoasa este aceea care reuseste sa-si ingrijeasca si gradina sufletului, dar si gardul care il inconjoara – adica si sufletul si mintea si trupul.

Refuz ideea potrivit careia frumusetea este doar spirituala. Nu, asta e doar o scuza a celulitei – atat fizica, palbabila, cat si spirituala.

Celulita invoca iubirea, isi aroga dreptul de a lasa balariile sa se astearna peste trup, peste atitudine, peste feminitate.

Ce nu inteleg oamenii care promoveaza aceste mesaje este urmatorul lucru – cu cat balariile se astern mai repede pe gardul exterior, exista sanse mari ca ele sa parjoleasca si gradina sufletului.

Asta e motivul pentru care nu imbratisez ideea de femeie frumoasa – revarsanda, dar fericita; ci ideea de femeie frumoasa – aflat intr-un echilibru body, mind, spirit.

Nu exista iubire in momentul in care una dintre cele 3 zone se afla in dezechilibru fata de celelalte.

Va rog din suflet nu renuntati la ingrijire, la atitudine, la feminitate, nu va transformati in niste fapturi sterse… Nu asta e ideea! Nu asta inseamna iubirea!

Link-uri sponsorizate

Comments